nieuws

Strijd om auteursrecht bij renovatie ministerie

Architectuur

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft naar eigen zeggen architect Hans Ruijssenaars voldoende keren de kans gegeven om mee te praten over de aanpassingen aan zijn ontwerp van het te renoveren ministerie van Economische Zaken. De architect beweert juist bewust gepasseerd te zijn.

Strijd om auteursrecht bij renovatie ministerie

Dat bleek bij het kort geding voor de rechtbank dat de architect had aangespannen tegen de Staat. Volgens Ruijssenaars heeft het Rijksvastgoedbedrijf zijn persoonlijksheidsrecht, ook wel auteursrecht, geschonden door zonder hem het voormalige ministerie van Economische Zaken te renoveren.

De sloop is al volop aan de gang, vertelde een medewerker van bouwbedrijf Breijer, dat de renovatie uitvoert. De dakconstructie is weg, een deel van de paviljoens en de liftschachten ook. Toch eist de architect een bouwstop.

Ruijssenaars zei dat het Rijksvastgoedbedrijf hem nooit heeft uitgenodigd om mee te praten. Dat ontkent de Staat. De architect zou zeven keer met diverse architecten contact gehad hebben over het gebouw. Hij zou telkens gezegd hebben: “Ik ga niet met u praten.”

De rechtbank doet 9 april uitspraak.

Lees het Rechtbankverslag van Marc Doodeman op Cobouw.nl

Reageer op dit artikel