nieuws

Madeleine Maaskant directeur AHK

Architectuur

Madeleine Maaskant is benoemd tot directeur van de Academie van Bouwkunst. Zij volgt hiermee per 1 juni Aart Oxenaar op, die begin dit jaar directeur Monumenten en Archeologie bij de gemeente Amsterdam werd.

Madeleine Maaskant directeur AHK

 

 

 

Madeleine Maaskant (1966) is sinds 2010 hoofd van de afdeling Gebouwen van Natuurmonumenten en bestuursvoorzitter van Stichting Archiprix en Archiprix International, het samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen voor hoger onderwijs op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. De afgelopen vijftien jaar was zij al diverse malen aan de Academie van Bouwkunst verbonden als gastdocent en lid van afstudeer- en examencommissies.

Madeleine Maaskant studeerde Bouwkunde aan de TU Delft. Na het winnen van de tweejaarlijkse Europan-prijsvraag richtte zij in 1996 met Victor van Velzen het bureau Maaskant en van Velzen Architecten op, waarvoor zij tot 2010 werkzaam was. Voorafgaand aan haar voorzitterschap van Archiprix deed zij bestuurlijke ervaring in het architecturale veld op als bestuurslid van Europan Nederland en de Jaap Bakema Foundation, beide tussen 2008 en 2010. Daarnaast is Maaskant een veelgevraagd jurylid van architectuurprijzen. Zij jureerde onder andere voor Archiprix, BNA Gebouw van het Jaar, Gouden Piramide, Europan en dit jaar het Ithaka Stipendium. 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel