nieuws

Duurzame woonwijk op plek CBS-gebouw

Architectuur

Op de plek van het voormalige CBS gebouw in Voorburg komt een duurzame en kindvriendelijke woonwijk. Dat hebben de gemeente Leidschendam-Voorburg en Schouten bekendgemaakt.

Duurzame woonwijk op plek CBS-gebouw

De ontwikkelende bouwer begint eind 2016 met de bouw van ongeveer 200 woningen en appartementen. Schouten wil duurzaam gebouwde woningen realiseren van verschillende groottes en types, zowel koop als huur. Er komen eengezinswoningen met een grote tuin of terras en appartementen.

Om zeker te stellen dat de nieuwe wijk de toekomstige bewoners aanspreekt, zal in het verdere ontwerpproces aan geïnteresseerden en betrokkenen gevraagd worden om input te leveren. Schouten is daarvoor een enquête en informatiemarkt aan het voorbereiden.

De nieuwe wijk ligt direct aan het Loopark. Hierdoor ontstaat een autovrije en kindvriendelijke woonwijk met een groene uitstraling. Het parkeren wordt middels de bestaande parkeergarage volledig ondergronds opgelost.

Schouten stelt nog een stedenbouwkundig plan op en de gemeente maakt het ruimtelijk kader.Diverse omwonenden en ondernemers hebben zich aangemeld voor deelname aan een Klankbordgroep die hierop zal reageren.

Vorig jaar kocht Schouten het leegstaande CBS-gebouw voor 6,4 miljoen euro van de Rijksgebouwendienst. Het gebouw van 60.000 vierkante meter aan de Prinses Beatrixlaan in Voorburg is nu nog het grootste leegstaande kantoorgebouw van Nederland. Wanneer alles volgens planning verloopt, wordt het CBS-kantoor in het najaar van 2016 gesloopt en start direct daarna de bouw.

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel