nieuws

Bedstay: woonpionieren dag 7, 8 en 9

Architectuur

Woonpioniers Arthur van der Lee en Jelte Glas bouwen op dit moment vier tijdelijke slaapplaatsen in een leegstaand kantoorgebouw in Arnhem. Van 14 maart tot 11 april worden deze ‘Bedstays’ voor het Ruimtekoers-festival per nacht verhuurd aan wie ‘modern nomadisme’ wil ervaren. Arthur stuurt ons elke dag een update in woord en beeld. Vandaag zijn verslag van dag 7, 8 en 9.

Bedstay: woonpionieren dag 7, 8 en 9

Gelukkig vierde De Architect weekend want hier in onze B&B ontbrak het aan tijd om rustig de dag door te nemen. Er moest tot laat in de avond worden gebuffeld om twee belangrijke onderdelen van onze B&B letterlijk op poten te zetten, de yurt van Ilma en de boomhut van Boomhuttenfest!

 

 

Zelfs wie niets met kamperen heeft maakt endorfinen aan bij het zien van een yurt. Of ger. Of toch yurt? Hoe dan ook, de iconische tent die door het Mogoolse volk al eeuwen lang als nomadisch kasteel op eindeloze barre steppes opgezet wordt. De mongolen doen dat in een uurtje, schijnt, wij deden er iets langer over.. Gelukkig was Ilma, van wie we de yurt huren, er zelf bij aanwezig, in de rol van geduldige ouder die voor het eerst met haar kinderen een tent opzet. Ze is in het bezit van meerdere yurts en verhuurt die onder de vlag van haar bedrijf Ilma Yoga House. Daarnaast biedt ze trainingen aan waarbij het gezamenlijk opzetten van een yurt als verbindende activiteit centraal staat. Dat verbinden lukte ook bij ons, een hoop nieuwsgierige handen hielpen mee: Ulco, Jelle, Arnoud, Thor, Laura en niet te vergeten de moeder van Woonpionier Arthur zijn in actie vastgelegd. Ontzettend bedankt! Leuk detail, de schoenen (en sokken) van Jelle, die Paul dan weer combineerde met één van zijn stevige Scapino stappers.

  

Buiten het bereik van de camera om was Jelte trouwens de grote held vandaag, twee keer moest ‘ie met de mechanische yak van zijn vader op en neer naar Amsterdam waarbij van alles anders liep dan verwacht. Zijn royaal toebedeeld oplossend vermogen wist het godzijdank steeds weer recht te breien. Gesmeerd transport, komen we achter, is een f*cking heipaal. Je spullen kunnen pakken en gaan, nomadisch wonen, vraagt om degelijke rijtuigen en behendig mennen. 

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel