nieuws

Bedstay: woonpionieren dag 11

Architectuur

Woonpioniers Arthur van der Lee en Jelte Glas bouwen op dit moment vier tijdelijke slaapplaatsen in een leegstaand kantoorgebouw in Arnhem. Van 14 maart tot 11 april worden deze ‘Bedstays’ voor het Ruimtekoers-festival per nacht verhuurd aan wie ‘modern nomadisme’ wil ervaren. Arthur stuurt ons elke dag een update in woord en beeld. Vandaag zijn verslag van dag 11.

Bedstay: woonpionieren dag 11

Bedstay is onderdeel van Ruimtekoers, een groot opgezet festival over leegstand in de Arnhemse binnenstad. Wij, de Woonpioniers, Arthur van der Lee en Jelte Glas, hebben het als project begin dit jaar in gediend. Vervolgens heeft Ruimtekoers een partner gevonden die Bedstay Arnhem mogelijk maakt, namelijk Volkshuisvesting Arnhem, een corporatie die woningen verhuurt en verkoopt in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. Een ambitie die Volkshuisvesting Arnhem heeft is om Arnhem nog aantrekkelijk te maken als woon- en werkstad. Geweldig om daar samen gestalte aan te kunnen geven.

Woonpionieren

Want gestalte is wat Bedstay vandaag kreeg! Het begon ’s ochtends al, met de levering van een laatste dikke vette kers op de taart. Een fonkelnieuwe keuken van het Duitse Pro-Art werd per vrachtwagen voor de deur van ons statige pand afgeleverd. Met hulp van de spierballen van Arnoud en Emil en onder begeleiding van Caroliene, een vrolijke dame van het Nederlandse agentschap, werd het juweel de lift in en weer uit geschoven. Pro-Art staat bekend om zijn fraai afgewerkte kofferkeukens en koffermeubels vol coole foefjes en inbouwapparatuur. Met Bedstay Arnhem willen we een brede range aan mogelijkheden laten zien als het op modern nomadische woonconcepten aankomt, van eigenzinnige knutselwerken tot luxueuze hoogstandjes.

De rest van de dag werd door een bataljon aan handige de hele verdieping in hoogste versnelling gezet. Het is fascinerend om te zien hoe na maanden van voorbereiding en weken van opbouw deze ene dag opeens het verschil lijkt te maken. En da’s maar goed ook, want overmorgen zien we u al aan de balie!

Reageer op dit artikel