nieuws

Zwevend huis in Pools bos door Reform

Architectuur

Net buiten de Poolse hoofdstad Warschau, lijkt een huis te zweven in het bos. Architect Marcin Tomaszewski van bureau reform ontwierp dit fraaie staaltje gezichtsbedrog. Het is gezichtsbedrog, want de onderste verdieping van het huis is bekleed met spiegelende panelen, waar alleen het omringende boslandschap in is te zien.

Zwevend huis in Pools bos door Reform

 

Op deze manier verstoort de architectuur de omgeving zo min mogelijk, stelt reform. Het buitenhuis van een Pools gezin bestaat uit twee gestapelde langwerpige volumes, waarvan de spiegelende oppervlakken zijn op te vatten als een verlenging van het bos. Aan de achterzijde opent het huis zich naar de omgeving.

  

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels