nieuws

Video van de Week: Olafur Eliasson over tentoonstelling Fondation Louis Vuitton

Architectuur

Iedere week selecteert de redactie van de Architect de Video van de Week. Dat is een kort filmpje dat een connectie heeft met het werkveld van de architect. Video’s van de Week vallen op, omdat ze informatief, inspirerend, mooi gemaakt of soms gewoon entertainment. Deze week hebben we een prachtig filmpje voor je waarin Olafur Eliasson vertelt over zijn tentoonstelling in Fondation Louis Vuitton.

Video van de Week: Olafur Eliasson over tentoonstelling Fondation Louis Vuitton

Afgelopen oktober opende in het Bois de Boulogne in Parijs de Fondation Louis Vuitton. Het museum van Frank Gehry is op zichzelf al een spraakmakend gebouw, maar ook de tentoonstelling Contact van Olafur Eliasson kreeg veel aandacht. Door te spelen met het licht en de vorm van de ruimte, creëert de IJslandse kunstenaar een bijzondere voorstelling.

In onderstaande video vertelt Eliasson over het nieuwe gebouw en hoe zijn tentoonstelling daar onderdeel van uitmaakt. De kunstenaar is trots dat hij de eerste mag zijn die een spraakmakende tentoonstelling in het museum mag presenteren. Ook gaat hij in op de manier waarop in het Fondation Louis Vuitton het bekende en het onbekende worden gepresenteerd.

Actie abonnement de Architect

Wat vind jij van de tentoonstelling van Olafur Eliasson?

Reageer op dit artikel