nieuws

Vernieuwde passage in het Hercules Segherskwartier Amsterdam

Architectuur

De onderdoorgang tussen de Govert Flinckstraat en de Albert Cuypstraat is door Hans van Heeswijk architecten vernieuwd. De facelift was een opdracht van Ymere en Stadsdeel Zuid Amsterdam en het sluitstuk van de vernieuwing van het Hercules Segherskwartier.

Vernieuwde passage in het Hercules Segherskwartier Amsterdam

 

 

 

Belangrijk was om zoveel mogelijk licht in de onderdoorgang te brengen waardoor de onderdoorgang sociaal veilig is en ruimer oogt. Door een glanzend houten plafond, witte kolommen en kleurig betegelde wanden en de verlichte mupi’s met fotografie, is het nu een plek waar je met plezier doorheen loopt of fietst.

Hans van Heeswijk Onderdoorgang Segherskwartier Amsterdam

In de vijftien verlichte mupi’s hangt werk van fotografen Wyne Veen en Tessa Posthuma de Boer. Zij hebben op eigen wijze de ambachten in de Pijp in beeld gebracht. De foto’s sluiten aan bij de kleuren van het tegelpatroon aan de wand.

Het Hercules Segherskwartier is het deel van de Pijp tussen de Ruysdaelkade, de Ferdinand Bolstraat, de Albert Cuypstraat en de Ceintuurbaan.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel