nieuws

Tweede leven voor mediagebouwen Brunfaut in Gent

Architectuur

a154 architecten heeft een nieuwe functie gegeven aan de voormalige kantoren van het Dagblad Vooruit en Drukkerij Het Licht in Gent. Het gebouw dat in 1930 ontworpen is door architect Fernand Brunfaut, doet nu dienst als jeugdhostel.

Tweede leven voor mediagebouwen Brunfaut in Gent

 

 

De gebouwen liggen in de Sint-Pietersnieuwstraat in de kern van de Gentse studentenbuurt. De benedenverdieping is toegankelijk voor het publiek en de kamers zijn ondergebracht in de vroegere kantoorruimtes. Op het achtergelegen perceel bevinden zich 105 kamers voor studentenhuisvesting en dit verspreid over 2 gebouwen. De gevels zijn voorzien van gestapelde vlakken in verschillende tinten die de veelheid aan kamers suggereren.

 Brunfaut Gent - Hostel 

Lichtbaken

Het was een streefdoel van a154 architechten en bouwheer Upgrade Estate om het gebouw zijn oorspronkelijke functie als lichtbaken te laten behouden. Deze restauratie is uitgevoerd in nauw overleg met Dienst Monumentenzorg en Onroerend Erfgoed. Het was dan ook vooral het creatief omspringen met glas en metaal waarbij ‘licht’ een zeer grote rol speelde dat van dit pand een Gents symbool maakte.

 Brunfaut Gent Jeugdhostel 

Bron: Architectura.be

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel