nieuws

Lancering Vlaamse provinciale architectuurprijs

Architectuur

De provincie Vlaams-Brabant gaat voor haar tweejaarlijkse architectuurprijs op zoek naar duurzame en creatieve openbare, publieksgerichte en bedrijfsgebouwen. Inschrijven kan tot 23 april aanstaande.

Lancering Vlaamse provinciale architectuurprijs

 

 

 

Voor de prijs komen in aanmerking herbestemmings-, nieuwbouw-, restauratie- of renovatieprojecten die gerealiseerd zijn op het grondgebied van Vlaams-Brabant tussen 31 maart 2011 en 23 april 2015. De basisvoorwaarde voor de prijs is het duurzaam en creatief omgaan met de context.

De architect én de bouwheer van het winnende project worden beloond met een geldprijs van elk 3.500 euro. Daarnaast worden een aantal belangwekkende projecten geselecteerd voor een publicatie.

Deelnemen kan tot uiterlijk 23 april 2015. Kandidaten moeten een deelnemingsdossier (digitaal en per post) indienen bij de provinciale dienst erfgoed, Provincieplein 1 te 3010 Leuven – erfgoed@vlaamsbrabant.be

De vorige winnaar in deze categorie (2011) was de herbestemming, restauratie en uitbreiding van de ’s Hertogenmolens in Aarschot van noAarchitecten.

www.vlaamsbrabant.be/architectuurprijs

 

Reageer op dit artikel