nieuws

Experience voor Fort Pannerden

Architectuur

Trotseer de elementen is de titel van de Fort Pannerden experience die wordt ontwikkeld door ontwerp- en productiebureau Tinker imagineers. Volgens de ontwerpers van dit Utrechtse bureau wordt de collectie met de nieuwe beleving op een andere manier ontsloten.

Experience voor Fort Pannerden

 

 

Tinker imagineers denkt samen met Stichting tot Beheer en instandhouding van Fort Pannerden niet alleen mee over de nieuwe beleving van het interieur van het fort maar ook van de omgeving. In 2016 moet het fort uitgebouwd zijn tot een informatie- en beleveniscentrum voor geschiedenis, natuur en waterbeheer. Het ‘nieuwe’ fort richt zich op gezinnen met jonge kinderen, oudere kinderen en toeristen.

Het defensiekunstwerk op de splitsing van Rijn en Waal, onderdeel van de Hollandse Waterlinie, trok in 2014 10.000 bezoekers. Dat moeten er 40.000 per jaar worden.

Hiervoor is een bedrag van ruim 2 miljoen euro beschikbaar. Voor dit bedrag wordt onder meer de fort experience ontwikkeld.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel