nieuws

De mooiste architectuurfoto van februari

Architectuur

De redactie van de Architect houdt van goede fotografie. Wij vinden dat een mooie foto tot zijn recht moet komen in ons tijdschrift. Daar besteden we veel aandacht aan. Elke maand hijsen we een van de mooiste foto’s uit de laatste editie op het schild. Ditmaal een foto van het Nationaal Militair Museum op de voormalige luchtbasis Soesterberg, gemaakt door Christian Richters.

De mooiste architectuurfoto van februari

 

Het Nationaal Militair Museum van Felix Claus Dick van Wageningen Architecten bevat, na samenvoeging van het Legermuseum in Delft en het militaire luchtvaartmuseum in Soesterberg, een unieke combinatie van landmacht en luchtvaart in haar collectie. Het grote gebouw met glazen gevel past moeiteloos in in het uitgestrekte weidelandschap van de voormalige vliegbasis in Soesterberg.

Een stoer gebouw, met zijn robuuste en technische uitstraling, dat past bij de stootkracht en snelheid van de gebruiksvoorwerpen in het museum. Daarbij is er hoogte genoeg om vliegtuigen en legervoertuigen naast en boven elkaar te hangen en te plaatsen, waardoor beide collecties onder een dak te brengen zijn.

Deze foto benadrukt het spectaculaire dak van het gebouw van 250 x 110 meter dat indrukwekkende overstekken biedt. Door de donkere kleur is het gebouw optimaal ingebed in het landschap en wordt daarnaast een ideale achtergrond voor de collectie gecreëerd.
 
Foto: Christian Richters

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel