nieuws

Selectieprocedure hoogbouwkavel Overhoeks Amsterdam

Architectuur

De gemeente Amsterdam wil de bouw van woningen opvoeren naar 5000 woningen per jaar vanaf 2018. Voor studenten zet de hoofdstad zelfs in op 8000 nieuwe woningen in de periode 2015-2018. Voor de een na laatste hoogbouwkavel op Overhoeks gaat de gemeente via een selectieprocedure op zoek naar een partij die woningen gaat ontwikkelen, financieren en realiseren. Het gaat onder meer om studentenhuisvesting met voorzieningen en ondergronds parkeren.

Deze week is de selectieprocedure gestart en zijn alle selectiedocumenten op TenderNed gepubliceerd. De selectie is op basis van minimumeisen en de gemeente hanteert twee gunningscriteria: een bod op het optierecht en een op te geven energie prestatie coëfficiënt (EPC). De inschrijver met de beste totaalscore (op optiebod én EPC) is de winnaar en gaat een optieovereenkomst met de gemeente Amsterdam aan. De winnaar wordt op 15 april 2016 bekend gemaakt. Deze krijgt 16 maanden de tijd om het plan uit te werken en vervolgens de grond in erfpacht af te nemen. De start bouw is gepland eind 2017.

Programma

Op kavel 5 bestaat het programma voor ongeveer twee derde uit wonen waarvan een deel studentenhuisvesting is. Naast de studentenwoningen zijn markthuur en –koopwoningen mogelijk. In het programma is ook ruimte voor (niet) commerciële voorzieningen, bedrijven en kantoren. Parkeren gebeurt ondergronds.

Overhoeks

Tegenover het Centraal Station van Amsterdam ontwikkelt zich aan het IJ een nieuwe stedelijke woon- en werkwijk met voorzieningen: Overhoeks. Achter de landmarks EYE filmmuseum en A’DAM toren verrijzen diverse torens tot 110 meter hoog met een hoogstedelijk karakter waarbij wonen, werken en voorzieningen dit deel van Overhoeks maken tot een levendige uitbreiding van het centrumgebied van Amsterdam.

Meer informatie op www.tenderned.nl en zoek op: ’kavel 5 Overhoeks’.

Reageer op dit artikel