nieuws

Render Ster vd Week – Chelsea Stadion door Herzog & de Meuron

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week. Het toekomstige stadion van de Engelse voetbalclub Chelsea dient deze week als inspiratie.

Render Ster vd Week – Chelsea Stadion door Herzog & de Meuron

Het valt niet te ontkennen, momenteel gaat het niet goed met de Chelsea, de voetbalclub uit de Engelse Barclays Premier League. Maar ondanks dat de club onderaan in de competitie bungelt is er wel geld voor een nieuw stadion ontworpen door stararchitect Herzog & de Meuron. Het Zwitserse bureau werkte hiervoor samen met de Londense firma Lifschutz Davidson Sandiland.

Chelsea Stadium door Herzog & de Meuron

Chelsea Stadium door Herzog & de Meuron

Chelsea Stadium door Herzog & de Meuron

In het ontwerp voeren staal en baksteen de boventoon. De ontwerpers spreken zelf van sculpturaal gebouw met 41.837 zitplaatsen dat uitgebreid kan worden tot 60.000. Het meest opvallende onderdeel is een reeks van bakstenen pieren die zich over de bestaande stadion, een stalen ring boven het veld, uitstrekken en waarmee de gewenste groei kan worden gerealiseerd.

Chelsea Stadium door Herzog & de Meuron

Chelsea Stadium door Herzog & de Meuron

Chelsea Stadium door Herzog & de Meuron

Behalve dat de bakstenen pijlers zorgen voor een overdekte passage rond de omtrek van het stadion verwijzen zij daarnaast ook nog eens naar de lokale bakstenen gebouwen in de omgeving.

Chelsea Stadium door Herzog & de Meuron

Chelsea Stadium door Herzog & de Meuron 

Reageer op dit artikel