nieuws

Render Ster van de Week – Groen Madrid

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week. Deze week het iets afwijkende idee voor dubbelgebruik van een windmolen en ook nog uit Nederland.

Render Ster van de Week – Groen Madrid

Madrid maakt zich op voor een groenere toekomst. Tenminste dat is het idee van Arup’s Foresight + Research + Innovation, Madrid Sustainability and Master Planning, and Landscape Architecture. De teams vinden dat, net zoals alle andere grote steden, Madrid moet nadenken over oplossingen voor vervuiling, zware stormen, droogte, perioden, abnormaal hoge temperaturen en de lokale biodiversiteit. 

Render Ster van de Week - Groen Madrid

Render Ster van de Week - Groen Madrid

Render Ster van de Week - Groen Madrid 

Render Ster van de Week - Groen Madrid 

Ingedreven door de beperkte ruimte op de grond is gezocht naar oplossingen in de hoogte. Het plan Madrid + Natural highlights benadrukt een betere infrastructuur en staat daarnaast voor meer groene muren, duurzame daken en het maken van betere leefomgevingen om de biodiversiteit te verhogen.  Onderdeel van het plan is ook het wit schilderen van de dagen waarmee het reflecterende zonlicht kan worden opgeslagen voor de energievoorziening.

Render Ster van de Week - Groen Madrid

Render Ster van de Week - Groen Madrid 

Render Ster van de Week - Groen Madrid

Render Ster van de Week - Groen Madrid 

Reageer op dit artikel