nieuws

Oslo krijgt nieuwe stadswijk

Architectuur

Het Deense architectenbureau Schmidt hammer lassen heeft de internationale ontwerpwedstrijd gewonnen voor een masterplan van 87.000 m2. De toekomstige stedebouwkundige uitbreiding, Eureka Kvarteret komt in het Skøyen-gebied in centraal Oslo.

Het Eureka Kvarteret van Schimdt hammer lassen maakt een verbinding van het centrum van Oslo naar de natuur waaronder het Oslo Fjord en bestaat uit onder meer een hotel, een conferentiecentrum, woningen, cafe’s en winkels, kantoren en een dagcentrum.

Het nieuwe gebied heeft Noord-Zuid en Oost-West-routes die de locatie in vijf duidelijke open blokken opdeelt. Met het genereren van interne doorgangen, snelkoppelingen en promenades ontstaat ruimte voor een extra laag.  Het ontwerp van het architecenbureau is flexibel waarmee ingespeeld kan worden op toekomstige veranderende eisen en functies.

Reageer op dit artikel