nieuws

Ontwerpwedstrijd noord- en zuidtransept Eusebius Arnhem

Architectuur

De Eusebiuskerk in Arnhem krijgt in de toren en de naastliggende kapellen een permanente tentoonstelling over de Slag om de Brug in Arnhem. De huidige ingangspartij van de toren wordt daarvoor ter beschikking gesteld. Voor een goede exploitatie van het schip van de kerk is het noodzakelijk nieuwe entrees aan de noord- en zuidkant van het transept te maken. Hiervoor is een ontwerpwedstrijd uitgeschreven.

Ontwerpwedstrijd noord- en zuidtransept Eusebius Arnhem

 

De Eusebius ligt nu als een barrière tussen de oude stad en de Markt met het Huis der Provincie / de Rijn. De nieuwe entrees maken een doorgang dwars door het schip mogelijk, zoals dit in het verleden, tijdens de Middeleeuwen, ook al mogelijk was. De noord-zuidas in de transepten kan zodoende een belangrijke verbindingslijn, in de stad worden,

Om een rijke keuze aan ontwerpideeën voor de entrees te kunnen krijgen, worden niet alleen professionele ontwerpers, maar ook andere geïnteresseerden uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd. Inzenden kan tot 29 januari.

Meer informatie

 

Reageer op dit artikel