nieuws

Kustwerk Katwijk is beste openbare ruimte

Architectuur

Onlangs is tijdens het Landelijk Congres Openbare Ruimte de Falco Award Beste Openbare Ruimte 2015 uitgereikt aan Kustwerk Katwijk. Het ontwerp van OKRA landschapsarchitecten werd geprezen om de hoge kwaliteit van het ontwerp van de openbare ruimte.

De jury was unaniem in haar oordeel: Kustwerk Katwijk is een plan waarin op bijzondere manier de inpassing van ruimtelijke elementen, de innovatie in technologie en conceptontwikkeling zijn gecombineerd.

De award is een initiatief van het tijdschrift Stedelijk Interieur en Falco. Eerdere prijswinnaar waren onder andere het Erasmuspark van Rotterdam, het Wilhelminaplein in Leeuwarden, de Binnenstad van Venray en het Sonsbeekpark te Arnhem.

In het project Kustwerk Katwijk maakten OKRA, RoyalHaskoningDHV en Arcadis het ontwerp voor Kustwerk Katwijk in opdracht van Gemeente Katwijk en Hoogheemraadschap van Rijnland.

 

 

Reageer op dit artikel