nieuws

IJshotel Zweden weer open voor publiek

Architectuur

In het Zweedse Jukkasjärvi is de 26e editie van het ICE Hotel opgeleverd. Het hotel is volledig uit ijs gehouwen en heeft diverse kamers die door verschillende ontwerpers zijn ingericht. Dit jaar zijn dat Kestutis Musteikis & Vytautas Musteikis (Song of Lotus); Rob & Timsam Harding (Before the Big Bang) en Arne Bergh (Northern Lights Room). Daarnaast zijn er twee ‘gewone’ sneeuwkamers beschikbaar.

IJshotel Zweden weer open voor publiek

Elke winter overnachten in het ijshotel meer dan 50.000 mensen, die mede afkomen op het Noorderlicht. Jukkasjärvi ligt 200 kilometer ten noorden van de poolcirkel.

Het gebouw heeft een oppervlakte van 5.500 vierkante meter en is gemaakt met blokken ijs uit de nabijgelegen Tornerivier. Om de constructie te verstevigen wordt veel ijs gemengd met sneeuw. Bouwers en artiesten zijn weken bezig met het snijden en in de juiste vorm houwen van de blokken.

 

Een overnachting in het ICEhotel kost honderden euro’s. Het hotel sluit in het voorjaar, zodra de boel gaat smelten.

Bekijk het ICE Hotel van vorig jaar

Reageer op dit artikel