nieuws

Renovatie Bitterzoutloods van start

Architectuur

De renovatie van de monumentale Bitterzoutloods, de voormalige fabrieksloods op het Enka terrein in Ede, naar 15 unieke loftwoningen is gestart. Bokkers van der Veen Architecten tekende voor het ontwerp. Naar verwachting worden de eerste woningen eind 2016 opgeleverd.

Renovatie Bitterzoutloods van start

De 15 luxe loftwoningen zijn maar liefst vijftien meter diep en hebben een woonoppervlakte variërend van 127 tot 148 m2. De woningen verschillen onder meer door aanwezigheid van een perron aan de voorgevel en/of achtergevel en historische aanpassingen in de rigide structuur van penanten, vensters en loopdeuren. De perrons met een karakteristieke overkapping worden in ere hersteld. Het perron biedt via het aanwezige bordes toegang tot de tuin met een diepte van ruim veertien meter.

Renovatie Bitterzoutloods in Ede door Bokkers Van der Veen 

Daglicht treedt diep door in de ruimtelijke woningen middels royale aluminium kozijnen in de sparingen van de historische loopdeuren en door toepassing van een lichtstraat en ruim 7m hoge vide centraal in de woning.

Het industriële loft-karakter wordt versterkt door in het interieur opgenomen industriële stalen vakwerk spanten en de grote open ruimte’s met vrije hoogtes van 3,20 meter tot 3,60 meter. De hoekwoningen zijn voorzien van royale monumentale raampartijen. Kopers zijn in staat gesteld hun persoonlijke voorkeuren met de architect uit te werken. Hierdoor zijn alle woningen uniek en worden geheel naar wens van de toekomstige bewoners gerealiseerd.

Renovatie Bitterzoutloods in Ede door Bokkers Van der Veen 

Het ontwerp van de woningen is van de hand van Joep van der Veen van Bokkers van der Veen Architecten uit Ede. Opdrachtgever is Wonen op Enka, een samenwerkingsverband van AM en ASR Vastgoed Ontwikkeling. De restauratie is in handen van aannemer Schakel Schrale, gespecialiseerd in renovatie en restauratie. Na de restauratie van het gebouw volgt de afbouw van de loods door het maken van een nieuwe woningen in de monumentale schil met behoud van de originele details.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels