nieuws

Render Ster van de Week – Uitslag Triple Bridge Waterfront Competition

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen. Deze week de winnaars van de Triple Bridge Waterfront Architecture Competition.

Render Ster van de Week – Uitslag Triple Bridge Waterfront Competition

De winnaars van de Bee Breeders Architecture Competition voor een nieuwe brug voor Liepaja in Letland. De stad ligt op een smalle strook tussen de Oostzee en het Meer van Liepāja. Voor de verbinding met het vasteland werden ideeën gezocht.

 Triple Waterfront Competition_Sun Yu

 Triple Waterfront Competition_Sun Yu

Eerste prijs: Sun Yu en Zhao Xue. Hun voorstel wordt gekenmerkt door een nulpuntbelasting. Formele en informele functies zijn verdeeld boven op, onder en rond de brug. Begrensd door de straat en het water vormt het ontwerp een lijn.

Triple Bridge Competition - 2e prijs_KaLeungYuen

 Triple Bridge Competition - 2e prijs_KaLeungYuen

De tweede prijs ging naar Ka Leuyng Uyen en Sze Kwan Wan. Zij maakten een ontwerp voor een monumentale boogvorm waarin de openbare ruimte kan worden georganiseerd. Het materiaalsysteem van de boog is flexibel en kan worden uitgevoerd in verschillende varianten: als een zware massa, een licht frame, gesloten of open.

Third Bridge Competition, derde prijs Pablo Rodriquez Parada

 Third Bridge Competition, derde prijs Pablo Rodriquez Parada

De derde prijs ging naar Pablo Rodriquez Parada. Dit ontwerp maakt gebruik van de structuur van de stad en de rand van het water.

De derde plaats project verenigt de diverse krachten van de site via geprogrammeerde landschap. Het project maakt gebruik van een duidelijke ontwerpstrategie bemiddelen tussen de formele structuur van de stad en informele rand van het water. Dit wordt bereikt door het koppelen en het naast elkaar plaatsen van twee verschillende typologieën: de Civic plein en recreatiepark.

Bron: Bee Breeders Architecture Competitions

Actie abonnement de Architect

 

 

 

 

Reageer op dit artikel