nieuws

Nautique Living in Amsterdam-Noord

Architectuur

In Amsterdam Noord wordt op het NDSM-terrein gewerkt aan Nautique Living. Een ontwerp van Oever Zaaijer.

Nautique Living wordt een levendig appartementencomplex met een mix aan functies. Naast de vrijesector-huurappartementen komen er ruim 400 studentenwoningen, commerciële ruimten en mogelijk een hotel.

 

 

Het project ligt op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Het gebied kenmerkt zich door een industriële uitstraling met een veelheid aan functies. Langzamerhand transformeert het gebied naar een plek om te wonen, werken en te recreëren. Twee torens van 60 meter hoog en de toepassing van robuuste materialen kenmerken de bijzondere, industriële architectuur, van Oever Zaaijer. 

  

De realisatie van Nautique Living wordt in twee fases uitgevoerd. Fase 1 bestaat uit 250 vrijesector-huurwoningen, alsmede de studentenwoningen en een parkeergarage met daarop gezamenlijke binnentuin. Het begin van de bouw van fase 1 is voorzien in januari 2016. Fase 2 betreft 225 vrijesector-huurappartementen en mogelijk een hotel. De bouw van fase 2 moet beginnen in mei 2016. De uitvoering van het gehele project is in handen van Pleijsier Bouw.

Reageer op dit artikel