nieuws

Midgetgolfterrein wordt biologisch restaurant met moestuin

Architectuur

De Haagse combinatie ‘Groene Helden’ van Tiessens Gebiedsontwikkeling en DGJ Architects & Landscapes met exploitant Café Blossom gaan het voormalige midgetgolfterrein in het Westbroekpark Den Haag herontwikkelen tot een nieuw restaurant met een eetbare tuin.

Onder de naam ‘Blossom in het Park’ krijgt het park een restaurant met een tuin waarin het draait om natuurproducten die op de menukaart terug te vinden zijn. De kas en de tuin zijn duurzaam en energieneutraal ontworpen door DGJ Architects & Landscapes. (Drexler Guinand Jauslin Architects).

Er wordt gebruik gemaakt van recycling, warmte-koudeopslag, gesloten watersystemen, een houtoven en zonnepanelen, naast slimme technische maatregelen. Blossom in the Park is  ingepast in het parkontwerp van het Westbroekpark dat getypeerd wordt door de Engelse landschapsstijl met een moderne invulling. Met een knipoog naar het Westland en de Westlandse druiven, zijn moestuinen en geurtuinen ontworpen in een internationale parkachtige omgeving.

Het plan won onlangs de door de gemeente Den Haag uitgeschreven tender voor een goede invulling van de nu verwaarloosde plek in het Westbroekpark. 

Data

Blossom in the Park is tot stand gekomen door:
– Projectmanagement/Gebiedsontwikkeling: Wessel Tiessens
– Ontwerp: DGJ Architects Landscapes: Daniel Jauslin (hoofdontwerper), Frédérique Huijgen (projectleider), Ward Maaswinkel (landschapsarchitect), Laura Font Gallart (architect), Toon Bloemkolk, Daphne Keegstra-van Dooren
– Eigenaar/beheerder Café Blossom: Roelof Toering (eigenaar) en Ditte Koelewijn

Reageer op dit artikel