nieuws

Vier privéwoonhuizen

Architectuur

Particuliere opdrachtgevers bestaan nog. In de rubriek Ontwerp staan dit keer vier woonhuizen beschreven, waarvan er twee zich meer in een natuurlijke omgeving bevinden en de andere twee in de bebouwde kom.

Vier privéwoonhuizen

De twee huizen in duin- en boslandschap, ontworpen door studio prototpye en Jacq.  de Brouwer, verwijzen beide in hun exterieur door hun lage vorm en bekleding met donker hout naar het schuurtype. De andere twee, van Borren Staalenhoef Architecten en Bekkering Adams Architecten, borduren voort op bestaande bebouwing. De villa in Leeuwarden is enerzijds gerestaureerd, anderzijds  fors uitgebreid met een tuindeel. Het Tolhuis kreeg een forse uitbreiding voor wisselend gebruik.

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel