nieuws

Uitbreiding Noorse ‘Sognefjellshytta’

Architectuur

De traditionele ‘Sognefjellshytta’ nabij het Nationaal Park Jotunheimen heeft een upgrade gekregen. Hiermee vormt het een van dé hoogtepunten langs de nationaal-toeristische route Sognefjellet in Noorwegen. De berghut ligt op de hoogste bergpas van Noord-Europa, Sognefjell, en is door architectenbureau Jensen & Skodvin uitgebouwd met een modern middenstuk.

Uitbreiding Noorse ‘Sognefjellshytta’

 

Het nieuwe gedeelte van de berghut bestaat uit een constructie van brede multiplex en glas. De vormgeving en opstelling van de materialen in grote driehoeken zorgt ervoor dat je – ongeacht de weersomstandigheden buiten – perfect de stemming en het licht van het hooggebergtelandschap kunt waarnemen.

Deze moderne constructie is ontworpen door architectenbureau Jensen & Skodvin, in samenwerking met het district en de afdeling nationaal-toeristische routes van de Norwegian Public Roads Administration. De gerenoveerde Sognefjellshytta is onlangs officieel geopend in het kader van het “Friluftslivets år 2015”, ofwel het jaar waarin in Noorwegen de openluchtrecreatie wordt gevierd.

 Sognefjellshytta Noorwegen door Jensen en Skodvin 

 Sognefjellshytta Noorwegen door Jensen en Skodvin 

Uitvalsbasis

De Sognefjellshytta is gelegen op 1.434 meter hoogte op het hoogste punt van de hoogste bergpas van Noord-Europa. De hut dient als uitvalsbasis voor wandelaars in het Nationaal Park Jotunheimen. Dit park omvat onder meer 27 van de hoogste toppen in Noorwegen, evenals helderblauwe meren en imposante gletsjers. Met de Noorse term hytta worden niet alleen traditionele Noorse hutten aangeduid, maar vooral ook de bergaccommodaties die door De Noorse wandelorganisatie DNT of particulieren worden aangeboden aan wandelaars.

 Sognefjellshytta Noorwegen door Jensen en Skodvin 

Reageer op dit artikel