nieuws

The Sketch wint ontwerpwedstrijd Marconiplein Eindhoven

Architectuur

Eindhoven is binnenkort een iconisch bouwwerk rijker. Tijdens de Dutch Design Week bleek dat publiek en jury het Eindhovense Marconiplein op de kaart willen zetten met het ontwerp The Sketch. Naar verwachting wordt volgend jaar gestart met de bouw van het bijzondere woongebouw van gekleurde huisjes.

 

Twee teams van het Eindhovense architectenbureau van aken architecten (VAA) gingen in opdracht van initiatiefnemer SDK Vastgoed en in samenwerking met designer Maarten Baas de strijd met elkaar aan. De winnaar is gekozen op basis van zo’n 2.200 publieksstemmen en het oordeel van een vakjury onder leiding van trend forecaster Lidewij Edelkoort. De publieksstemmen telden voor twee, de stem van de jury voor vijf.

Alexandra Predeina, architect bij VAA en voorzitter van het winnende team. ‘Het Marconiplein staat op de vierde plek genoteerd van lelijkste plekken van Nederland. Onze ambitie was om juist deze plek – letterlijk – op de kaart te zetten: het ontwerp kan niet ontbreken op de ansichtkaart Groeten uit Eindhoven.’

Reageer op dit artikel