nieuws

Stirling Prize 2015 naar Burntwood School in Wandsworh

Architectuur

Allford Hall Monaghan Morris (AHMM) heeft de RIBA Stirling Prize 2015 gewonnen. Het bureau krijgt de prijs voor het ontwerp van de Burntwood School in Wandsworth. De in Londen gevestigde praktijk was voor de vierde keer genomineerd, eerder in 2008, 2009 en in 2011.

Stirling Prize 2015 naar Burntwood School in Wandsworh

Allford Hall Monaghan Morris krijgt de prijs voor de toevoeging van zes nieuwe faculteitsgebouwen en twee culturele gebouwen aan het origineel uit 1960 van Leslie Martin. In de scupturale gebouwen zijn conventionele klaslokalen gecreëerd en interactieve open ruimtes. AHMM werkte nauw samen met kunstenaar Morag Myerscough. Hij maakte grote, kleurrijke muurschilderingen waarin de bewegwijzering door het gebouw is terug te vinden.

Burntwood School Wandworth door AHMM wint Stirling Prize 2015 

Volgens Rory Olcayto, AJ redacteur en RIBA Stirling Prize jurylid is de school de terechte winnaar door “het hergebruik van de bestaande gebouwen, de slimme kunstwerken met bewegwijzering, de sculpturale kwaliteit van de gevels, de slimme prefabricage aanpak, het lage-energie gebruik en de integratie met het landschap.”

Burntwood School Wandworth door AHMM wint Stirling Prize 2015 

RIBA president Jane Duncan zei tijdens de prijsuitreiking ‘Burntwood School laat ons zien hoe prachtig een schoolontwerp kan worden. Het gebouw zorgt voor meer educatief plezier van onze kinderen. Allford Hall Monaghan Morris, ervaren schoolontwerpers, hebben een prachtige campus ontworpen die bestaat uit mooie, vindingrijke en energie-efficiënte gebouwen die op lange termijn de hele gemeenschap ten goede komt.’

Burntwood School Wandworth door AHMM wint Stirling Prize 2015 

Andere genomineerden waren Niall McLaughlin Architects; Reiach and Hall Architects; Rogers Stirk Harbour + Partners; heneghan peng architects en MUMA. 

 Lees meer

Reageer op dit artikel