nieuws

Render Ster van de Week – Porsche Design Tower Frankfurt

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen. Deze week de Porsche Design Tower in Frankfurt van Blauraum.

Render Ster van de Week – Porsche Design Tower Frankfurt

Milieuschandaal of niet, in Frankfurt am Main werkt blauraum aan de nieuwe Porsche Design Tower. De rond de 100 meter hoge woontoren met een oost-west ligging is de opmaat naar de nieuwe Centrum Boulevard in de stad die komt te liggen op het voormalige rangeerterrein.  

 blauraum Frankfurt Porsche Design Tower 

Het ontwerp bestaat uit drie delen, het gebouw aan de voorkant krijgt semi-openbare ruimtes. De woontoren en de suites  allemaal voor publiek gebruik en georiënteerd op het westen. De woningen worden ontworpen voor hun unieke bewoners. Deze flexibiliteit kan door de modulaire structuur van de plattegronden.

 blauraum Frankfurt Porsche Design Tower 

De glazen gevel heeft aan de kant van de stad een glad oppervlak terwijl de gevel in de richting van het park een onregelmatige (kristallen) oppervlak krijgt waarmee een spannend gevelspel ontstaat. De verschillen in oppervlakte filteren het geluid en geeft meer privacy.

Blauraum 3 

Momenteel werkt men aan de samenstelling van het technische planningsteam die zich gaat bezighouden met de verschillende (bouw)vergunningen. De realisatie van de Porsche Design Towers Frankfurt is gepland 2018.

Blauraum Porsche Design Tower 

Reageer op dit artikel