nieuws

Internationale prijsvraag onderzoekscentrum Nanowetenschappen en Nanotechnologie

Architectuur

Strelka KB uit Rusland organiseert een internationale architectuurcompetitie voor het nieuwe onderzoekscentrum voor Nanowetenschappen en Nanotechnologie binnen de campus van de Universiteit van Tel Aviv (TAU) in Israël. Registreren kan tot 30 oktober.

Daarbij past volgens de uitschrijvers een toepasselijk architectonisch ontwerp waarin de architectuurstromingen (en beeldende kunst) van de afgelopen decennia zijn verwerkt.

Het gebouw komt naast een van de belangrijkste toegangen tot de campus en gaat onderdak bieden aan nano fabricage en een groot onderzoekslaboratorium met twaalf sublaboratoria waarin 120 ingenieurs en onderzoekers gaan werken.

De prijsvraag staat open voor alle ontwerp/architectenbureaus wereldwijd. Na een shortlist van 21 bureaus kiest de jury zes gegadigden uit die hun ontwerp verder mogen uitwerken. Van deze zes bureaus worden drie finalisten aangewezen waaruit de uiteindelijke winnaar wordt gekozen.

Meer informatie

Reageer op dit artikel