nieuws

EPR krijgt transpant bedrijfspand

Architectuur

Op de Novio Tech Campus Nijmegen komt EPR, strategische EMS partner voor bedrijven in de High Tech Industrie voor productie van high end industriële modules en systemen. Daarnaast ontzorgt EPR haar klanten, voert de regie biedt innovatieve totaaloplossingen aan.

Doordat de Novio Tech Campus in Nijmegen een technologisch bedrijvenpark voor innoverende bedrijven op het gebied van Semiconductors, Life Science en Health is, is het een logische keuze geweest voor een vestiging. Wiegerinck Architecten maakte een ontwerp voor een nieuw transparant onderkomen op een nieuwe kavel op een zichtlocatie. 

 

In het ontwerp van Wiegerinck staat de klant centraal en vindt de productie van modules niet langer plaats in visueel gesloten productiehallen. De benodigde productiewerkplekken zijn verdeeld over drie verdiepingen en goed zichtbaar vanuit zowel de centrale vide als vanaf buiten. De nieuwbouw huisvest tevens de ondersteunende kantoorafdelingen en cleanroom-faciliteiten.

 

De wens vanuit EPR voor een transparant bedrijfspand is vertaald in een heldere en tijdloze architectuur, waarbij repeterende betonnen kaders in combinatie met hout en verdiepingshoge glazen puien het beeld bepalen. Het directe  zonlicht wordt grotendeels bouwkundig geweerd en werknemers profiteren van maximaal uitzicht over de campus. 

 

Projectgegevens

Opdrachtgever: Chezz Partners B.V.
Gebruiker: EPR
Medewerkers: Koen Arts, Joost de Jong, Martijn van Bentum
Adviseurs: Arcadis, constructiebureau Snetselaar BV
Visualisatie: Wiegerinck
Start ontwerp: 2015
Oplevering: eind 2016
Oppervlakte: 2.200 m²
Organisatievorm     Design&Construct

Reageer op dit artikel