nieuws

Dubbel glas en zonwering in plaats van triple glas

Architectuur

Door optimalisatie van de reflecterende laag weerkaatst de Verosol Silverscreen nu tot 83 procent van het zonlicht. Dat betekent dat het doek in combinatie met dubbel glas even goed isoleert als triple glas zonder zonwering.

Zonweringsfabrikant Verosol is een bekende naam. Het bedrijf ontstond toen scheepswerfdirecteur Cornelis Verolme ontdekte dat gemetalliseerd doek geschikt is om wolkenkrabbers koel te houden. Onlangs zijn de oude machines vervangen. Daarmee is de productiecapaciteit verhoogd en behaalt het doek betere resultaten.

Het gaat om het product Verosol Silverscreen 2%, waarbij de toevoeging 2% slaat op de hoeveelheid open ruimte tussen het garen. Die correspondeert met een lichtdoorlaat van vijf procent. Volgens het bedrijf is dit voldoende om ongestoord naar buiten te kunnen kijken, welke kleur het doe aan de binnenzijde ook heeft.

 

De 83 procent slaat op de weerkaatsing van licht in het frequentiegebied van infrarood tot ultraviolet. Tot nu toe kwamen de doeken tot 78 procent. De verbetering is te danken aan de optimalisatie van de gemetalliseerde laag aan de buitenzijde van het rolgordijn.

 

Reageer op dit artikel