nieuws

Bruggen breien met drones

Architectuur

De TU in Zürich heeft een zeer nuttige toepassing gevonden voor drones. Met twee cuadrocopters kan je namelijk een brug breien over een diep ravijn.

In het klein in elk geval. De onderzoeksgroep heeft een 7,4 meter lange brug gebreid (of geknoopt) tussen twee steigers. Dankzij een computerprogramma vliegen de drones keurig rakelings om de stijlen en langs elkaar heen om de nodige knopen te leggen. 

Dit is mede mogelijk doordat cuadrocopters worden gebruikt: volgens de onderzoekers de stabielste drones die op dit moment leverbaar zijn. Op de drones zit een spoel die de draad op spanning houdt.

De brug is gebouwd van het sterke, lichte touw Dyneema dat bij een dikte van 4 millimeter slechts 7 gram per meter weegt en dan toch 1300 kilo kan dragen. Het resultaat is sterk genoeg om op te staan. 

Bekijk hier het filmpje 

Reageer op dit artikel