nieuws

Bouw Blokken 1a & 1b Zeeburgereiland van start

Architectuur

Onlangs is de bouw afgetrapt van de Blokken 1a & 1b op de noordpunt van het Zeeburgereiland in Amsterdam. Studioninedots ontwierp in opdracht van de Alliantie en Lingotto een complex van twee torens met 144 woningen, direct naast de brug naar Schellingwoude. De locatie van de torens vraagt om een spectaculair uitzicht, de torens zijn dan ook zo ontworpen dat alle bewoners uitkijken over de stad, het IJ en het BuitenIJ.

Bouw Blokken 1a & 1b Zeeburgereiland van start

Komend vanuit Amsterdam Noord markeert vanaf 2017 vooral de hoogste van de twee torens de entree van het eiland. De torens staan samen op een dek, worden naar boven toe smaller en tonen zich vanuit iedere hoek met een ander silhouet. Om de paar verdiepingen verspringen namelijk de volumes, neemt het aantal woningen per verdieping af en bieden de ‘set backs’ plaats aan privé-buitenruimtes en groene daken. De twee ritmes in de alzijdige gevelindeling spelen het spel van het verspringen mee.

Studio Ninedots Zeeburgereiland 1a en 1b Amsterdam 

Studio Ninedots Zeeburgereiland 1a en 1b Amsterdam 

De gebouwen zijn door Studioninedots compact georganiseerd rond een kern waaraan alle functionele ruimtes van de woningen zijn gesitueerd. Daardoor kunnen alle woon- en slaapkamers maximaal op het uitzicht worden georiënteerd. Deze woonkwaliteit wordt iedere bewoner geboden, ongeacht sociale- of middenhuur.

Studio Ninedots Zeeburgereiland 1a en 1b Amsterdam 

Studio Ninedots Zeeburgereiland 1a en 1b Amsterdam 

De woningen in de laagste toren (1b, De Generaal) zijn huurwoningen in het middensegment; de toekomstige bewoners van de hoogste (1a, Akropolistoren) zijn 55+ers, lid van Vereniging Akropolis. In het gebouw worden collectieve voorzieningen gerealiseerd voor de vereniging en voor de buurt. Bewoners van beide torens delen de de buitenruimte van het iets opgetilde dek – met ook daar het weidse zicht over het BuitenIJ.

Projectinformatie:

Opdrachtgevers: De Alliantie (1a), Lingotto (1b)
Locatie: Kea Boumanstraat/John Blankensteinstraat, Zeeburgereiland, Amsterdam
Designteam: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
Projectteam: Wouter Hermanns, Stijn de Jongh, Joost Maatkamp
Aannemer: UBA Uithoorn
3D visualisaties: A2 Studio
Oplevering verwacht: voorjaar 2017

Bron: Studioninedots

 

Reageer op dit artikel