nieuws

Agendatip: The Corner Evenings

Architectuur

Wie vandaag nog tijd heeft om naar Antwerpen te reizen, kan vanaf 7 uur de lezing ‘Becoming a Building’ bijwonen. Kunstenaar Michiel Huijben spreekt over de performance van objecten en gebouwen.

In zijn praktijk behandelt Huijben voornamelijk onze relatie tot architecturale ruimten en hun zowel inherente als wisselende betekenis. In zijn lezing zullen in de eerste plaats voorbeelden besproken worden, waarbij architectuur en het menselijke lichaam elkaar ontmoeten. Hierdoor wordt eveneens een blik geworpen op hoe een materialistisch perspectief zich verhoudt tot architectuur en andere objecten.

  

De lezing is de eerste in een serie avondprogramma’s dat The Corner Show ondersteunt: een tentoonstelling over hoeken. ‘Hoeken zijn overal’, aldus organiserend platform Extra City. ‘Niet enkel kamers, maar ook straten, objecten, schilderijen, schermen en pagina’s hebben hoeken. Een hoek vormt één van de vele manieren om iets te begrenzen: voor het omsluiten van ruimtes of het afbakenen van routes. Hoeken belichamen de uiteenlopende wijzen waarop structuren en systemen onze bewegingen en acties in het dagelijkse leven tegelijk bevorderen en beperken.’

 

‘The Corner Show’, installation view, Jan Kempenaers

Vier uur muziek

Na de lezing volgt de vier uur durende ‘Sound-Score for a Sculpture’ door Michiel Helbig, Francois Boulanger aka Ssaliva en Raphael Vandeputte. De zevende editie van dit auditieve concept bestaat uit geluidsfragmenten, hedendaagse en historische opnames en live-genereerde elektronica.

Meer lezingen

De tentoonstelling duurt nog tot 6 december. Op veel donderdagen zijn er lezingen. Bekijk hier het volledige programma.

Reageer op dit artikel