nieuws

Render Ster van de Week – Palo Alto Bridge van 64North Architecture

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom, Archdaily of deze week naar World-Architects. Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen. Deze week een mooi ontwerp van 64North Architecture voor de Palo Alto Bridge.

Render Ster van de Week – Palo Alto Bridge van 64North Architecture

64North Architecture, HNTB Engineering, Bionic Landscape Architecture en Ned Kahn hebben de prijsvraag gewonnen voor het nieuwe ontwerp van een brug voor voetgangers en fietsers in Californië. De nieuwe brug gaat de Baai van San Francisco verbinden met de stad Palo Alto. De spiraalvormige brug gaat bezoekers op een prettige manier over de drukke snelweg leiden.

De brug is zo ontworpen dat de gebruikers een mooi uitzicht hebben over het omliggende landschap. Door twee wegen aan te leggen, zijn de voetgangers en fietsers van elkaar gescheiden. Zij kruizen elkaar bovenlangs, zodat ze elkaar niet in de weg zitten en tegelijkertijd toch zich op elkaar hebben.

De Palo Alto Bridge is op te bouwen buiten de locatie en kan vervolgens in één keer op de fundering worden geplaatst. Dit heeft als voordeel dat de onderliggende autoweg slechts één nacht gesloten dient te worden. Komende maand zal de commissie weer bijeen komen om het vervolg van de planning te bepalen.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Bron: Dezeen

Actie abonnement de Architect

Wat is volgens jou de bijdrage die ontwerpers kunnen leveren aan de infrastructuur?

Reageer op dit artikel