nieuws

Render Ster van de Week – Ang Trapeang Thmor Memorial Crane Reserve door Atelier COLE

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen. Deze week een mooi ontwerp van Atelier COLE voor het Ang Trapeang Thmor Memorial Crane Reserve.

Render Ster van de Week – Ang Trapeang Thmor Memorial Crane Reserve door Atelier COLE

Atelier COLE werd begin 2014 benaderd om een ontwerp te realiseren voor een nieuw gebouw voor ecotoerisme in Cambodja. In het noorden van het land, in het gebied Ang Trapeang Th, komt het Memorial Crane Reserve te staan. Hier zal de geschiedenis van Cambodja herdacht worden en tegelijkertijd krijgen bezoekers de mogelijkheid te genieten van de bijzondere natuur in de omgeving.

Het gebouw is tevens geïnspireerd op de dichte wouden die ooit het gebied domineerden. De ruwe houten kolommen steken door de vloeren heen. Vanaf de uitkijktoren kunnen bezoekers uitkijken over het weidse landschap en informatie krijgen over de flora en fauna in de omgeving. Op het dak is een waterbassin aanwezig, dat het licht doorlaat naar de onderliggende ruimtes.

  

  

  

  

  

  

  

  

Actie abonnement de Architect

Is het volgens jou logisch om geschiedenis én natuur in één gebouw onder te brengen?

Reageer op dit artikel