nieuws

Goud dat blinkt in Beverwijk

Architectuur

De wekelijkse Bazaar in Beverwijk is de grootste indoor markt in Europa met verschillende gespecialiseerde verkoophallen. Onderdeel van de bazaar is het ‘goudstraatje’. Hier komen de juweliers en goudsmeden bij elkaar. Vanaf deze zomer beschikken zij over een nieuw onderkomen met de toepasselijke naam ‘De Gouden Soek’. Liong Lie architecten maakte het ontwerp.

Goud dat blinkt in Beverwijk

Om de nieuwe hal van Liong Lie architecten en Leaders Against Routine een passende aanblik te geven, wordt de hal met goudkleurige driehoekigepolyester panelen bekleed, ontworpen door Belder Prefab uit Wieringerwerf.

 Gouden Soek Beverwijk Liong Lie Architecten 

 Gouden Soek Beverwijk Liong Lie Architecten

De panelen worden in een verschillende oriëntatie aangebracht, waardoor een gevarieerd uiterlijk ontstaat. De vorm van omgekeerde piramides zorgt voor extra bescherming. De tussen de panelen aangebrachte verlichting moet de hal zijn blinkende effect geven. De entree is duidelijk zichtbaar en geeft het gevoel de ‘goudklomp’ te betreden.

 Gouden Soek Beverwijk Liong Lie Architecten

In tegenstelling tot het exterieur is het interieur bescheiden. Zwart voert de boventoon, waardoor alle aandacht uit gaat naar de tentoongestelde sieraden. 

Actie abonnement de Architect Moet een exterieur altijd naar het doel van het gebouw verwijzen of mag een ontwerp neutraal zijn?

 

Reageer op dit artikel