nieuws

Drie consortia nog in de race voor Spuikwartier Den Haag

Architectuur

Voor het ontwerp van het onderwijs en cultuurcomplex in het Haagse Spuikwartier zijn respectievelijk Felix Claus en Dick van Wageningen, OMA (Rem Koolhaas) en Herman Hertzberger en Jo Coenen gevraagd. Heijmans, BAM en Ballast Nedam of Boele & Van Eesteren met Visser & Smit zijn in de race om het complex te mogen bouwen.

Drie consortia nog in de race voor Spuikwartier Den Haag

Dit heeft de selectiecommissie bepaald aan de hand van de gestelde criteria. De consortia zorgen ook voor het ontwerp en onderhoud van het gebouw.

Vanaf januari starten de 3 geselecteerde consortia in een concurrentie gerichte dialoog met het ontwerpen van een OCC als onderdeel van een gebiedsvisie. In augustus 2015 wordt aan de hand van diverse gunningscriteria door deskundigen beoordeeld welk consortium dit het best heeft gedaan en de opdracht krijgt. Het is de bedoeling dat de bouw in 2016 begint en dat het complex in 2019 wordt opgeleverd.

Reageer op dit artikel