nieuws

COBE wint Adidas wedstrijd

Architectuur

De Deense studio COBE won een wedstrijd om een nieuw gebouw voor het hoofdkantoor van Adidas te ontwerpen. Het wordt een ruitvormig pand met tal van wintertuinen. Adidas wil zijn hoofdkwartier, gelegen op de World of Sports Campus in Herzogenaurach, Duitsland, omvormen tot een toeristische attractie. Het nieuwe complex, dat de naam Adidas Meet & Eat zal dragen, is er een onderdeel van.

COBE wint Adidas wedstrijd

COBE voorziet in het 11000 vierkante meter grote gebouw een conferentiecentrum, een restaurant voor medewerkers en een showroom. Lommerrijke wintertuinen – ingesloten groene ruimtes – verspreid doorheen de constructie, creëren ruimtes voor het personeel om te lunchen of vergaderen.

 Cobe wint ontwerpwedstrijd Adidas Hoofdkantoor

‘Adidas Meet Eat heeft vele functies, zowel intern als publiek. We kozen daarom voor een ontwerp dat vooral multifunctioneel en flexibel is’, aldus Dan Stubbergaard, oprichter en creatief directeur van COBE. ‘Het design zorgt dat het gebouw aangepast kan worden aan verschillende sociale contexten.’

 Lees verder op architectura.be

 

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels