nieuws

Conservenfabriek wordt woonfabriek

Architectuur

De voormalige conservenfabriek Tieleman & Dros in het centrum van Leiden transformeert naar een woonfabriek, waar gewerkt en gewoond gaat worden door 16 huishoudens die zijn gebundeld in de Coöperatie Tieleman & Dros. Het project is geïnitieerd door New Urban Link & BEAT/development en door de gemeente Leiden op de markt gebracht. Het ontwerp is afkomstig van GAAGA.

Conservenfabriek wordt woonfabriek

 

De conservenfabriek Tieleman & Dros werd in 1877 opgericht en ging in 1955 failliet. Op het terrein worden door GAAGA woningen in de oude casco’s van de fabriek gerealiseerd, en een aantal woningen nieuw gebouwd. Dit resulteert in een sfeervol hofje.

 GAAGA Leiden Conservenfabriek wordt woonfabriek 

In het pand naast het woonproject, ook ooit onderdeel van de conservenfabriek zit sinds 2013 Vrijplaats Leiden. Zij hoeven niet te verhuizen vanwege de komst van de Woonfabriek.

De verbouwing start in het voorjaar van 2015. 

Actie abonnement de Architect

Hergebruik is bijna niet meer weg te denken in de hedendaagse architectuur. Zou jij ook een opdracht aannemen op dit gebied of prefereer je nieuwbouw?

Reageer op dit artikel