nieuws

Winnaars BNI prijs 2014

Architectuur

Andrea Roelofse mocht zowel de publieks- als de juryprijs 2014 voor jonge interieurarchitecten van de BNI in ontvangst nemen. “Andrea weet haar verbeelding om te zetten naar een praktisch uitvoerbaar plan. De jury hoopt dat het in deze vorm is te realiseren en komt dan graag langs om de verleiding en poëzie die Andrea in haar ontwerp heeft weten te leggen, ook in werkelijkheid te kunnen ervaren”, aldus de jury.

Winnaars BNI prijs 2014

Roelofse studeerde in de zomer van 2014 af aan de afdeling Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen van de Koninklijke Academie voor de Beeldende Kunsten. Het is dit jaar voor de zesde keer op rij dat een recente alumnus van de KABK deze aanmoedigingsprijs wint.

Ruimtelijke interventies

De BNI, de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten, biedt ieder jaar pas afgestudeerde interieurarchitecten de kans zich op landelijk niveau te presenteren en mee te dingen naar de bni-prijs. Het afstudeerwerk van Andrea Roelofse zijn gerichte ruimtelijke interventies die een balans vinden in een woest en ingekaderd Iers landschap.

Kern van de ruimte

In de categorie Master mocht Annee Grøtte Viken (Sandberg Instituut in Amsterdam) de prijs in ontvangst nemen. Uit het juryrapport: “Van een master wordt in de ogen van de jury een hoog onderzoekend vermogen met een zekere eigenheid verwacht. Deze kwaliteit herkent de jury vooral in het project ‘It had something to do with the telling of time’. Annee is met haar afstudeerproject doorgedrongen tot de kern van ontwerpend onderzoek en daarmee tot de kern van de ruimte.”


Visual uit project Vacant van Andrea Roelofse.

Eervolle vermeldingen

Naast de eerste prijs, wil de jury met klem een eervolle vermelding in de categorie Bachelor geven aan het onderzoek van Aisha Fouad (Rietveld Academie). Voor een Bachelor is haar onderzoek hoogstaand en een Master waardig. De jury wil dan ook een signaal geven dat dergelijk onderzoek binnen de bachelor wenselijk en noodzakelijk is en wil Aisha stimuleren in het voortzetten en verder uitwerken van dit project.

In de categorie Master gaat de eervolle vermelding naar Denise Damme (Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht) voor haar gedegen werk.

Reageer op dit artikel