nieuws

“Veel hedendaagse architectuur is navelstaarderij”

Architectuur

De architectuurpraktijk moet veel beter gebruik maken van de geschiedenis en verder kijken dan alleen westerse architectuur. Dat stelt Tom Avermaete, aantredend hoogleraar Methoden & Analyse bij de Faculteit Bouwkunde, TU Delft. “Zonder bezinning hollen we van de ene modegril naar de andere.”

“Veel hedendaagse architectuur is navelstaarderij”

Op vrijdag 5 september, 15.00 uur spreekt Avermaete zijn intreerede ‘Cultures of Practice: Architecture in Search for New Roles, Tools and Approaches’ uit in de Aula van de Technische Universiteit Delft.

Tom Avermaete (1971) specialiseerde zich in naoorlogse stedelijke architectuur in westerse en niet-westerse contexten. Hij promoveerde op de Franse bijdrage aan de Team 10 groep. Hij was extern docent aan de Universiteit van Kopenhagen (1996-2005), onderzoeker en docent aan de Katholieke Universiteit Leuven (1997-2003) en coördinator van het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (2003-2006). Hij publiceerde onder meer over de wooncultuur in Vlaanderen, moderne koloniale architectuur en hotellobby’s. Hij is redacteur van OASE Tijdschrift voor Architectuur, van de Journal of Architectural Education (JAE) en van het Jaarboek Architectuur in Nederland.

 Hier alvast een voorproefje op de intreerede. 

Reageer op dit artikel