nieuws

Sfeer bouwen met Peter Zumthor

Architectuur

De Zwitserse architect Peter Zumthor was eerder dit jaar te gast op het symposium ‘Building Atmosphere’ in Amsterdam. Tegelijkertijd verscheen een nummer van Oase en een vijfdelige monografie over het werk deze architect.

In het septembernummer van de Architect staat een interview met Zumthor, waarin hij onder meer vertelt hoe belangrijk de situering van een bouwwerk voor hem is. Tevens is hij een ontwerper die de tijd neemt voor zijn opdrachten en die geen compromissen sluit.

Dit kan betekenen dat een opdracht niet uitgevoerd wordt . Dan neemt hij de ontwikkelde ideeën toch mee in volgende ontwerpen. Zumthor stelt zichzelf voor  uitdagingen waarvan hij vindt dat de opdrachtgever die met hem in zee wil gaan, zich die ook moet stellen.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel