nieuws

Render Ster van de Week – Mathematics Gallery in Londen

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily. Daarom elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen.

Render Ster van de Week – Mathematics Gallery in Londen

 

 

Het Science Museum in Londen krijgt een nieuwe Mathematics Gallery, vormgegeven door Zaha Hadid. Met haar bijzondere beelden overtuigde zij het museum te kiezen voor dit wiskundig vormgegeven ontwerp. De werkwijze van Hadid, waarbij zij intensief gebruikmaakt van technische vernieuwingen en algebraïsche vormentaal, sluit dan ook perfect aan bij een dergelijk museum.

  

Met de nieuwe galerij wil het museum de bezoekers het verhaal over de geschiedenis van de wiskunde vertellen. Dit geeft een goed beeld van hoe de wiskunde en haar ideeën hebben bijgedragen aan de vormgeving van de wereld zoals wij die vandaag de dag kennen. Door abstracte wiskundige ontwerpen om te vormen tot een interessante ervaring voor de bezoeker, toont Hadid deze invloed van de wiskunde op ons dagelijkse leven.

 

 

 

 Bron: Zaha Hadid Architects 

Reageer op dit artikel