nieuws

NACO wint luchthaven in Mexico-Stad

Architectuur

Samen met de architecten Foster + Partners en FR-EE (Fernando Romero Enterprise) maakte het Haagse bureau NACO het winnende ontwerp voor de nieuwe internationale luchthaven in Mexico-Stad. NACO is de Netherlands Airport Consultants en zijn onderdeel van Royal HaskoningDHV.

NACO wint luchthaven in Mexico-Stad
DBOX for Foster + Partners – Mexico City Airport

Enrique Peña Nieto, de president van Mexico, maakte deze week de winnaars bekend. Het Haagse NACO, ontwierp in nauwe samenwerking met team van Foster + Partners een innovatief en op Mexicaanse symboliek gebaseerd plan, dat voldoet aan de eisen die de complexe locatie in Mexico-Stad stelt.

De geheel nieuwe luchthaven moet één van de grootste en meest duurzame van de wereld worden. Het gebouw heeft een oppervlakte van 555.000 vierkante meter met een unieke ononderbroken dakconstructie.

Megaopdracht

NACO heeft zeker vier jaar werk aan het project. Kjell Kloosterziel, directeur Airport Planning Building Design bij NACO en projectdirecteur, zegt dat dit plan “een voorbeeld zal worden voor de nieuwe generatie luchthavengebouwen.”

NACO was samen met Foster + Partners eerder succesvol bij het ontwerp en de realisatie van Terminal 3 op Beijing Capital International Airport in China en momenteel voor de luchthaven van Koeweit-Stad.

Reageer op dit artikel