nieuws

Mauritshuis in nieuwe glorie

Architectuur

Het gebruiken van een eeuwenoud woonhuis voor een museale functie stelt vanzelfsprekend andere eisen aan het ontwerp dan voor nieuwbouw gevraagd worden. Hans van Heeswijk architecten heeft al eerder met dit bijltje gehakt en schept er genoegen in om op maat gemaakte oplossingen toe te passen, zoals de bijzondere liften van glas.

 

 

Zo is bij de oorspronkelijke voordeur, die niet in gebruik is voor het publiek, een glazen tochtportaal ontworpen dat tevens de – vrijwel onzichtbare – liftschacht is voor de lift uit de entreehal.

In het artikel in het septembernummer wordt het museum met zijn nieuwe foyer en uitbreiding in zijn context geplaatst, en wordt er  vooral ingegaan op techniek en installaties die onzichtbaar zijn verwerkt achter dubbele wanden of in antieke deurlijsten.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels