nieuws

Fietsgarage Mahlerplein

Architectuur

Het ontwerp van de fietsgarage voor het Amsterdamse Mahlerplein van architect Paul van der Ree van studioSK, Movares, wordt uitgevoerd door BAM. Van der Ree, ook verantwoordelijk voor de nieuwe fietsenstalling bij station Amsterdam RAI, bedacht een ondergrondse fietsgarage voor drieduizend rijwielen. De bouw start over een jaar, duurt circa een jaar en is de opmaat tot het grote Zuidasdokproject.

Fietsgarage Mahlerplein

Het werk omvat behalve de komst van de fietsgarage de bouw van een grote ondergrondse waterberging en een ingrijpende opwaardering van het Mahlerplein. Ook is royaal plek ingeruimd voor passerende kabels en leidingen, handig als het Zuidasdokproject straks op toeren komt.

Eisen van het design constructproject waren bouwoverlast beperken en zorgen voor kwaliteit in uitstraling en gebruiksgemak van de fietsparkeergarage.

De opdracht, waarvoor diverse architectenbureaus als Zwarts/Jansma, VMX en Syb van Breda meedongen, ging naar studioSK, Movares vanwege de “ruimtelijke kwaliteit”. Paul van der Ree is ook de architect van de nieuwe fietsenstalling bij station Amsterdam RAI en verantwoordelijk voor de transformatie en uitbreiding van het station aldaar.

Reageer op dit artikel