nieuws

De mooiste architectuurfoto van september

Architectuur

De redactie van de Architect houdt van goede fotografie. Wij vinden dat een mooie foto tot zijn recht moet komen in ons tijdschrift. Daar besteden we veel aandacht aan. Elke maand hijsen we een van de mooiste foto’s uit de laatste editie op het schild. Ditmaal een foto van Het Eemhuis in Amersfoort.

De mooiste architectuurfoto van september

 

 

Om het nieuw ontwikkelde Eemplein in Amersfoort te voorzien van een cultureel programma, was de bouw van het Eemhuis van groot belang.Het gebouw is dubbelzinnig in zijn voorkomen en weet op magistrale wijze de alledaagsheid te overstijgen. Alsof het een visuele aanval van een totaal andere orde betreft, torent de metalen bovenbouw vervaarlijk uit boven de keurige plint.

Foto: ScagliolaBrakkee en Neutelings Riedijk Architecten

Deze foto laat de twee kanten van het gebouw op een bijzondere wijze zien. Het doorgaande lint van donkere baksteen is in balans met de grote blikvangers van de bovenbouw. Waar deze gesloten elementen niks prijsgeven over wat er zich binnen in het gebouw afspeelt, geven de glazen stroken met daarachter de verlichting juist een mooi beeld van het interieur. Dit levert een spannend beeld op, waarbij de vraag vereist wat zich nog meer in het gebouw afspeelt.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel