nieuws

Dag 1 Ecobouw in beeld

Architectuur

“Zoek elkaar op en ga de dialoog aan.” Met die boodschap van Annemarie van Doorn, Directeur van het Dutch Green Building Council werd gisteren het startsein gegeven voor het vakevenement Ecobouw, gericht op duurzaam ontwerpen, bouwen en exploiteren. Ecobouw vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht en duurt drie dagen.

Dag 1 Ecobouw in beeld

Dag 1 van Ecobouw stond in het teken van ontwerpen. Het openingsdebat werd geleid door Harm Tilman, hoofdredacteur van de Architect. Tijdens het openingsdebat moest de bouwsector letterlijk aan de bak: er vond een eerste verkenning plaats van de manieren waarop de bouwsector kan bijdragen aan de transitie naar een duurzame leefomgeving. Gekeken werd naar de huidige ontwikkelingen en de ambities voor de toekomst.

 Bekijk hier een samenvattend filmpje van de eerste dag

 Klik hier door voor een fotogalerij van Ecobouwdag 1

Lees hier een uitgebreid verslag rond het openingsdebat

Klik hier door voor een artikel over Active House, een ontwerpmethode die helpt om comfortabel te bouwen

Reageer op dit artikel