nieuws

AFFR naar China

Architectuur

Samen met de Beijing Design Week (BJDW) organiseert het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) voor het eerst een filmfestival over architectuur en stadsontwikkeling in China. Deze eerste editie heeft als thema ‘we are the city’.

AFFR naar China

 

 

De BJDW en het AFFR zetten in op de organisatie van een jaarlijks terugkerend filmfestival in China. Daarmee willen zij de uitwisseling tussen Chinese en Nederlandse architecten, vormgevers en filmmakers bevorderen. Met meer dan vijf miljoen bezoekers is de BJDW de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een van de grootste internationale ontmoetingsplekken voor vormgevers, architecten en stedenbouwkundigen.

Het thema van het eerste Chinese filmfestival over architectuur en stadsontwikkeling is ‘we are the city’. Daarbij draait het om China’s grootste uitdaging voor de 21e eeuw: het beheersen van de extreme groei van China’s megasteden. Naast Nederlandse en Chinese films zijn er tal van andere producties te zien over stedelijke ontwikkelingen in de hele wereld.
Speciaal voor het festival wordt een film geproduceerd over de parallellen tussen Amsterdam en Beijing, twee uitgesproken fietssteden. Deze film is gedurende het filmfestival dagelijks op een van de grootste projectieschermen van Beijing te zien.

Het filmfestival vindt plaats van 25 tot en met 28 september in het centrum van Beijing.

Reageer op dit artikel